Bu Blogda Ara

28 Ekim 2010 Perşembe

Dunya Sampiyonasi- A Grubu





`Pool A
Tokyo
Pool B
Hamamatsu
Pool C
Matsumoto
Pool D
Osaka
XX
 Japonya
XX
 Brezilya
XX
 ABD
XX
 Cin

 Sirbistan

 Italya

 Kuba

 Rusya

 Polonya

 Hollanda

 Almanya

 Kore

 Peru

 Kenya

 Kazakistan

 Dominic Cumhuriyeti

 Cezayir

 Porto Riko

 Tayland

 Turkiye

 Kosta Rika

 Cek Cumhuriyeti

 Hirvatistan

 Kanada





A GRUBU

Turnuvanin gorece en kolay grubu olan A grubunda ev sahibi ekibin yaninda bir onceki turnuvanin bronz madalyali ismi Sirbistan ve bircok Avrupa sampiyonlugu bulunan Polonya’yi goruyoruz. Bunlara ek olarak turnuvanin belki de en zayif iki ekibi olan Cezayir ve Kosta Rika’nin ve ortalama bir Peru’nun ev sahibiyle ayni grupta yer almasi da buyuk tesaduf (!)

Japonya

Pasor - Takeshita, Nakamichi
Kose Oyuncusu - Kimura, Ebata, Sakoda, Kurihara
Pasor Caprazi- Yamaguchi
Orta Oyuncu - Araki,Yamamoto,Inoue,Shoji
Libero - Sano,Ino,Hamaguchi


            Turnuvanin Italya’yla beraber, en iyi libero-pasor ikilisine sahip takimi olarak nitelendirebiliriz Japonya’yi. Takeshita son dunya sampiyonasinin MVP si olarak zaten ne kadar onemli bir pasor oldugunu ispatlamisti. Bu turnuvada da yine klasini konusturacagini tahmin ediyorum. Ayni sekilde bu sene Azerbeycanli voleybolseverlerin yakindan izleme firsati bulacaklari dunyanin en iyi liberolarindan biri olan (bence en iyisi) Yuko Sano ise takimin diger kilit ismi. Ancak son Grand Prix’deki cikislarindaki ekstra katkilari yapan yeni kan Ebata ile hucum, servis ve mansette gosterdigi ustun performansla komplike bir kose oyuncusu oldugunu gosteren Japonlarin taptigi Kimura Saori takimda en cok dikkat edilmesi gereken isimler. Orta oyuncu konusunda ise takim kaptanlari Erika Araki Bergamo’da yedek olarak gecirdigi sezondan sonra bir turlu toparlanamadi ancak Inoue -bir orta oyuncu icin- kisa boyuna ragmen inanilmaz blok istatistikleri tutturarak bu mevkinin de cok zayif olmadigini gosterdi. Takimin sikintili kismi ise eski caprazlari Kurihara’nin gecirdigi uzun sakatlik doneminden sonra kendini toparlayamamasi. Hucumdaki etkinliginin yanindan boyuyla da takimin blog yuksekligini arttiran Kurihara’nin maclarda ilk 6 baslamasi hatta son 12’ye kalmasi epey dusuk ihtimal gorunuyor. Takimin bir baska sikintisi ise onemli oyuncularindan Maiko Kano’nun sakatliktan sonraki kotu form durumu ve bu yuzden kadroya girememesi. Ayni zamanda bu oyuncunun onumuzdeki sezon Duygu Bal’la beraber Pavia’da oynayacagini da dipnot duselim.
            Takim olarak yenilendiklerini ve zaman zaman surpriz maclar cikaracaklarini son Grand Prix’de gosterdiler. Ev sahipliginin de verdigi havayla grup birinciligine oynayacaklarini ongormek hayalcilik olmasa gerek. Ozellikle Sirbistan macinda gosterecekleri performans 2. Siralamalarini belli edecektir. Zira ilk roundda tum maclarini kazansalar bile sonraki roundda karsilasacaklari muhtemel rakiplerin Rusya, Cin hatta Turkiye’den mac kazanacaklarini pek sanmiyorum. Efsane pasor-libero  ikilisi sayesinde ilk 8’de olacagini ancak yarifinalin hayal oldugunu dusunuyorum Japonlar icin.

Sirbistan

Setters:Maja Ognjenovic, Ana Antonijevic
Opposites:Jovana Brakocevic, Sanja Malagurski
Libero: Suzana.Cebic, Silvija Popovic
Middle blockers:Natasa Krsmanovic, Stefana Veljkovic, Milena Rasic, Dragana Marinkovic
OH:Jelena Nikolic, Brizitka Molnar, Jovana Vesovic, Jasna Majstorovic


Dunya 3.su olan takimdan emekliye ayrilan Citakovic ile antrenor problemleri yuzunden cagrilmayan Spasojevic ve Ivana gibi isimlerin olmayisi takimi madalya favorisi olmaktan uzak bir hale getiriyor. Ancak kadro seciminde bu oyuncular disinda pek surpriz yok. Pasor pozisyonunda bence hicbir zaman bir Lo Bianco seviyesinde bir oyuncu olmayan Ognjenovic’le Cannes’da iyi bir sezon geciren genc yetenek Antonijevic var. Liberoda yine ortalama ustu deneyimli liberolari Cebic ve Azerbeycan’da iyi bir sezon geciren Popovic olacak. Orta oyuncu olarak Citakovic’ten bosalan koltugun en buyuk adayi olan Veljkovic’in sakatliktan yeni cikmis olmasi onemli bir soru isareti. Ancak Krismanovic’in yaninda oynayacak ikinci isim eski Pesaro’lu Hirvat kokenli Marinkovic olacaktir. Ayni sekilde sirplarin son zamanlarda yetistirdigi en onemli genc ortalardan biri olan Rasic de (ayni zamanda capraz da oynayabiliyor) ilk 6 icin forma savasi verebilecek bir oyuncu. Takimin sorunlu kismi ise tipki turnuvadaki diger bircok takim gibi kose smacorleri. Nikolic cok onemli bir smacor, heleki gunundeyse gercekten mac kazandirabilecek bir oyuncu. Ancak son 2 senedir Vakifbank’ta da gosterdigi uzre cok inisli cikisli bir performans yasiyo ve kotu gunundeysen gercekten cok kotu oynuyor. (%10 la hucum ettigi maclari hatirlayabilirsiniz) zaten capraz karakterli olan bu oyuncuyu kompanse edebilmek icin cok saglam mansetciye ihtiyaciniz var. Molnar bu konuda yeterli bir smacor, ayni zamanda sahanin farkli yerlerinden yaptigi hucumlarla skor yukune de katki saglayabilen bir isim. Ancak yedekten gelecek oyunculardan Jasna gibi hucumda cok yetersiz bir smacor ile genc Vesovic guven vermiyor. Son olarak capraz pozisyonunda Italya’dan Cin’e (Lang Ping’in takimi) transfer olan Brakocevic ile genc millideyken cok ses getiren ancak yasadigi sakatliklar yuzunden bir turlu istenen cikisi yapamayan Malagurski var.
Takim hazirlik maclarinda cok dengesiz bir goruntu cizdi. O yuzden bu performansi surdururlerse Polonya ile beraber grup 2.ligi icin kapisirlar. Ancak kose oyunculari istikrarli bir performans koyarsa ilk 8’e girebilecek bir takim Sirbistan.

Polonya

Setters: Milena SADUREK, Joanna WOŁOSZ,
OHs: Anna WERBLIŃSKA, Małgorzata GLINKA, Aleksandra JAGIEŁO, Karolina KOSEK, Joanna SZCZUREK,
Opp: Joanna KACZOR, Katarzyna ZAROŚLIŃSKA,
MB: Agnieszka BEDNAREK-KASZA, Katarzyna GAJGAŁ, Berenika OKUNIEWSKA,
Libero: Mariola ZENIK, Paulina MAJ


            Antrenorunun aldigi radikal kadro kararlariyla epey karmasik donemler geciren Polonya takiminda oncelikle yedek pasor Skorupa formsuz bulundugu gerekcesiyle son 14 arasina alinmadi. Yerine genc pasorleri Wolosz’u sectiler. Ayni gerekceyle Fenerbahce’nin flash transferlerinden Skowronska da Japonya’ya gidecek kafileye cagrilmadi. Onun yerine Italya’da vasat bir takimda (Piacenza) vasat bir performans gosteren Kaczor’u ve Lodz takiminda oynayan 22 yasindaki genc smacor Zaroslinska’yi izleyecegiz. Ortalamanin uzerinde blok ve hucum gucune sahip klasik ikilileri Bednarek ve Gajgal’la oynamasini bekledigimiz Polonya yedek olarak sadece Okuniewska’yi getiriyor Japonya’ya. Zaman zaman iyi performanslar ortaya koyan Zenik ve genc liberolari Maj ile bu pozisyonda sikinti yasayacaga cok benzemiyorlar. Asil sikintilari yine diger takimlarda da sikca gordugumuz kose smacorleri. Italya gibi manset acisindan iyi ancak kisa bir ikili kullanmayi dusunurlerse Werblinska (eski adiyla Baranska) ve Jagielo olur kose oyunculari ancak takim kaptani Jagielo’nun hucum zaafini dusunup Glinka’yi oynatmasi yada Glinka’yi capraza cekip Jagielo-Weblinska ikilisini kullanmasi daha muhtemel antrenor Matlak’in. Yedekler Kosek ve Sczcurek’in ise pek oyuna girebilecegini sanmiyorum.
            Takimin basarisi, hamilelikten cikan ve Vakifbank’in da yeni transferi olan Glinka’nin gosterecegi performansa bagli. Sirbistan ve Japonya maclarini kaybedecegini dusundugum Polonya, eger Glinka’nin ustun performansiyla rakipleri sasirtmazsa ilk 10da ancak yer bulacaktir. Oteki turlu de ancak 8. olacaklardir.


Peru

S: Elena Keldibekova, Zoila La Rosa
OP: Patricia Soto, Carla Rueda
OH: Yessenia Uceda, Carla Ortiz, Angélica Aquino (Receiver/Defender)
MB: Leyla Chihuán (capitana), Julissa Zamudio, Mirtha Uribe, Paola García
L: Vanessa Palacios


            Gecen sene tie-break setinde zar zor yenerek ust tura ciktigimiz Peru takimi yine veteran oyuncularinin son cirpinislariyla bu turnuvaya gelmeye hak kazandi. Ancak artik cogu 35 ve ustu yada 20 yas ve alti oyunculardan olusan bu kadrosuyla ilk turdan oteye gecemeyecegini dusunuyorum. Ozellikle takim kaptani Chihuan’in bir erkek sertliginde hucumlarina dikkat etmek gerek. Takimin ilk turu 4., sonraki turu da sonuncu bitirecegini ongoruyorum.


Cezayir

Pasor: F-Zohra Oukazi
Smacorler: Narimane Madani, Tasbet Faïza,Zohra Bensalem,Mouni Abderahim, Safia Boukhima, F-Z Djouad
MB: Lydia Oulmou,Aicha Mezmate,Tassadit Aïssou
Liberos: Nawel Mansouri, Salima Hammouche


Kosta Rika

Setter: Dionisia Thompson, Irene Fonseca 
Middle-Blockers: Ángela Willis, Paola Ramírez, Mijal Hines, Catalina Fernández
Wing Spikers: Verania Willis, Mariela Quesada, Adriana Chinchilla, Marie Hadar, Karen Cope
Libero: Marianella Alfaro




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder