Bu Blogda Ara

29 Ekim 2010 Cuma

Dunya Sampiyonasi- 1. Gun


DUNYA SAMPIYONASI 1. GUN SONUCLARI

Pool A
29-Oct Peru – Algeria 3-0
29-Oct Serbia - Costa Rica 3-0
29-Oct Poland - Japan 2-3

Pool B
29-Oct Brazil - Kenya 3-0
29-Oct Czech Rep. - Netherlands 0-3
29-Oct Puerto Rico - Italy 0-3

Pool C
29-Oct Germany - Kazakhstan 3-0
29-Oct USA - Thailand 3-1
29-Oct Croatia - Cuba 3-0

Pool D
29-Oct Russia - Dominican Rep. 3-1

29-Oct Canada - Korea 3-0
29-Oct Turkey - China 3-1

Ilk sete baktigimiz zaman boyle bir turnuvanin ilk maci olmasinin gerginligini gorduk takimin uzerinde.  Setin buyuk kismini basabas goturdukten sonra mansette dagildik ve seti verdik. Sonraki setlere genel olarak baktigimizda iyi servis attigimizi ve bunun sonucunda blok yerlesimimizin ve defansimizin cok iyi oldugunu soyleyebiliriz.  Ozellikle yer yer cok ciddi defans yaptik.  Seda yaz boyunca suren formsuzlugunu uzerinden atmis, 4 numaradan buyuk katki yapti.  Esra da gerek servis ve defansta gerekse yeryer kritik toplar oldurerek kendinden beklenen katkiyi takima yapti.  Neslihan kendine guvenenleri bosa cikarmazken liberoda Gulden tercihinin de ne kadar dogru bir secim oldugunu gorduk.  Eda yavas basladigi maci, cok guzel bitirdi, Bahar da yapmasi gereken katkiyi yapti. Macin bir diger onemli yildizi ise tartismasiz Naz’di. Sene boyunca kendisine yoneltilen tum acimasiz elestirilere sahada boylesi onemli bir rakibe karsi gosterdigi kusursuz oyunla cevap vermis oldu. Hem serviste hem blokta hem de yaptigi sayilarla skora ekstra katkilar sagladi yaratici oyununun otesinde. Cin gibi hizli bir takima karsi bile bircok defa Nesli ve Seda’yi tekli blokta birakmasi mac sonucuna katkisini anlamak icin onemli.
 Takim genel olarak iyi bir havada. Yalniz basit hata yaptik mi hemen dagiliyor.4. setin ortalarinda da birara dagilir gibi olduk ki Mehmet Hoca’nin aldigi yerinde molayla toparlandik. Ayni sekilde yarin servise yuklenmeli ve bu oyunumuzu biraz daha hizlandirmaliyiz o kadar. Dedigim gibi olursa ayni tarifeyi Ruslara da kesmemiz kacinilmaz.
Kazanmaktan ote, en onemlisi boylesi keyifle oynayan, Azeri takimi gibi sadece tek oyuncu uzerine kurulmamis bir milli takim izlemek bana cok keyif Verdi. Umarim bu heyecanin devamini yarin da hissederiz.