Bu Blogda Ara

29 Ekim 2010 Cuma

Dunya Sampiyonasi- D Grubu



            Son sampiyon ve bu turnuvanin da onemli favorilerinden Rusya ile 2004 Olimpiyat sampiyonu Cin gibi onemli iki takimi barindiran D grubunun bir diger onemli ozelligi de Filenin Sultanlari’nin da mucadele ettigi grup olmasi. Ayni zamanda Dominik ve Kore gibi surpriz potansiyeli olan takimlarin yaninda Kanada gibi zayif bir ekibi de barindiran dengeli bir grup.

Cin

S: Wei Qiuyue, Shen Jingsi
OP: Zhang Lei, Zhou Suhong
OH: Wang Yimei, Li Juan, Chen Liyi, Yang Jie
MB: Xue Ming, Ma Yunwen, Xu Yunli
L: Zhang Xian

            Feng Kun’dan bosalan koltugu gayet iyi bir sekilde dolduran Wei ile Bian Yuqian yerine kadroya alinan yine genc bir pasor Shen’i izleyecegiz Cin’de. Belki de dunyada ortadan en fazla skor ureten takim olan Cin’e bu sifati kazandiran iki dev Ma&Xue takimin en onemli silahlari. Ayni zamanda atletik oyunculari Wang Yimei ve teknik smacorleri Li Juan da formda gorunuyor. Takima geri done capraz oyunculari Zhou ayni zamanda manset de alabildigi icin arka alani cok rahatlatacak. Deneyimli libero Zhang ise klasik Cin liberosu profile ciziyor. Hui Ruoqi gibi hem manset alan hem de etkili hucum eden smacorun ciddi bir sakatlik gecirmesi ise kotu oldu Cin icin.
            Takimin en buyuk dezavantaji yaklasik biray once antrenorlerinin saglik sorunlari nedeniyle istifa edip yerini yardimci antrenore birakmasi. Bu ani degisikligin takimi nasil etkileyecegi onemli bir soru isareti. Grubun Rusya’yla beraber onemli favorilerinden gorunseler de bence Turkiye veya Dominikten de celme yiyebilirler. Takimda Jang Jie adli oyuncunun 16 yasinda oldugu da gozlerden kacmamali.

Rusya

Setters: Evgenia Startseva, Vera Ulyakina,
OHs: Lioubov Sokolova, Natalia Goncharova, Tatiana Kosheleva, Lesya Makhno,
Opp: Ekaterina Gamova, Olga Fateeva,
MB: Yulia Merkulova, Maria Borisenko, Maria Duskryadchenko, Elena Murtazaeva, 
Libero: Svetlana Kryuchkova, Ekaterina Kabeshova.

Yillardir ust duzey bir pasor yetistirememenin sikintisini yasayan Rusya, Shesenina’nin hamileliginde Startseva gibi bir genc yetenege emanet ettiler takimi. Takim onemli smacoru Gamova formdaysa Rusya’yi durdurmak gercekten zor ancak takimin sampiyonadaki yerini belirleyecek isim Gamova’dan cok Sokolova ve onun mansette yapacagi katki olacak. Cunku Gamova’nin aksadigi anlarda onu aratmayacak bir Goncharova’lari varken Sokolova’ya destek cikacak bir smacorleri yok. Kosheleva zaman zaman ustun performans gosterse de istikrarsizligi dusunduruyor. Orta da ise Perepelkina gibi devsirme bir oyuncu cok faydali oynarken Borodakova ve  Merkulova da blok destegi icin onemli. Liberolari ise vasatin ustu oyuncular, sikinti yasamayacaklardir.

            Kritik Cin ve Turkiye maclarini kazanabilirlerse finale kadar yollari acik, ancak savunma zaafiyetlerini cozup vasat ustu manset getirmeleri gerek pasore.

Kore

S: KIM Sa-Nee, LEE So-La
OP: HWANG Youn-Joo
OH:KIM Yeon-Koung, KIM Min-Ji, HAN Song-Yi
MB: JUNG Dae-Young, KIM Se-Young, YANG Hyo-Jin
L: OH Ji-Young, NAM Jie-Youn, YIM Myung-Ok

Jung Dae Young ve solak capraz Hwang Youn Joo geri donusu takim icin onemli. Surpriz maclar cikaracagini dusunsem de 8-12 klasman maclari oynamak disinda bir ihtimal gormuyorum Kore icin.

Dominik Cumhuriyeti

S: Echenique Karia, Marte Frica Niverka Dharlenis
OP: Sidalka De los Milagros,
Dahianna Burgos
OH: De la Cruz Bethania, Prisilla Rivera Brens, Cabral de la Cruz Milagros, Binet Stephens Ana Yorkira
MB: Eve Mejia Lisvel Elisa, Annerys Vargas Valdez, Rondon Martinez Cindy Carolina, Arias Perez Candida Estefany
L: Castillo Brenda, Caso Sierra Carmen Rosa

            Grandprix’de iyi performans gosteren Mambru’nun Trombosis gecirmesi yuzunden sikintilar yasayan Dominik takimi genc millinin yildizlarindan Jeoselyna Rodriguez ve Fersola’yi 14 kisilik kadroya almasa da Eve gibi flash bir cikis yapan orta oyuncuya ve katildigi turnuvalardaki tum best libero odullerini toplayan Castillo gibi iki genc yetenekleri var. Hamilelikten sonra nasil bir performans gosterecegini merakla bekledigimiz De la Cruz, eger iyi bir performans gosterirse Kore’nin uzerine cikip grubu 4. Sirada bitirebilir Dominik. Aksi halde Rivera ve Vargas gibi etkili isimlere ragmen 2. Rounda cikamadan elenebilir Dominik Cumhuriyeti.

Turkiye

Setters: Naz Aydemir(1990), Elif Ağca (1984)  Özge Kırdar Çemberci (1985) 
OHs: Seda Tokatlıoğlu (1986), Esra Gümüş(C) (1982), Gözde Kırdar (1985) 
OPPs: Neslihan Darnel (1983), Neriman Özsoy(1988 ) 
Middle Blockers: Eda Erdem (1987), Bahar Toksoy (1988 ), Büşra Cansu (1990), Gökçen Denkel (1985) 
Liberos: Gülden Kayalar (1980), Gizem Güreşen (1987) 

            Yas ortalamasi 23 civarlarinda olan milli takimimiz genc olmasina ragmen deneyimli oyunculardan olusuyor. Cin takimi gibi biz de kisa sure once antrenor degisikligine gittik. Mehmet Hoca daha once bircok oyuncuyla zaten calismis olsa da bu kan degisiminin takima nasil yansiyacagi merakla bekleniyor.
            Takimin en kritik iki macinin ilk iki gun icinde oynanacak olmasi dezavantaj olsa da bu iki takimi da yenebilecek gucte takimimiz. Pasorde genc yasina ragmen dunyanin en iyi pasorlerinden biri olarak gosterilen Naz’la beraber Elif’i izleyecegiz muhtemelen.

Kanada

Setters: Lauren O’Reilly (Langley, BC), Carla Bradstock (Richmond, BC)
Outside Hitters: Tammy Mahon (Holland, MB), Tiffany Dodds (Lucky Lake, SK), Sarah Pavan (Kitchener, ON), Brittney Page (Vernon, BC), Kyla Richey (Roberts Creek, BC), Tonya Mokelki (Weyburn, SK)
Middles: Marisa Field (Kelowna, BC), Nadine Alphonse (Montreal, QC), Tasha Holness (Calgary, AB), Jennifer Hinze (Vancouver, BC)
Libero: Julie Young (Red Deer, AB), Janie Guimond (Becancour, QC)